Τετάρτη 17 Μαρτίου 2010

Μια μικρή παρασπονδία....

Σουφλέ σοκολάτας...


 Υλικά
  • 250 γραμ. κουβερτούραdsc_0024_400_02
  • 150 γραμ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 100 γραμ. βούτυρο
  • 5 αυγά
  • 250 γραμ. ζάχαρη
  • παγωτό βανίλια, για το σερβίρισμα
  • 12-14 μεταλλικά φορμάκια sanitas


Εκτέλεση

Αρχικά, λιώνουμε την κουβερτούρα, σε μπεν μαρί. Δηλαδή βάζουμε μια κατσαρόλα με νερό να βράζει και τοποθετούμε μια μικρότερη κατσαρόλα που ο πάτος της ακουμπάει στο νερό. Μέσα στην κουβερτούρα, ρίχνουμε και το βούτυρο.
Χτυπάμε καλά τα αυγά με τη ζάχαρη και προσθέτουμε το αλεύρι. Τα ανακατεύουμε πολύ καλά για να μη μας σβολιάσει. Ρίχνουμε την λιωμένη σοκολάτα. Ανακατεύουμε όλα τα υλικά μαζί να ενσωματώθούν καλά.
Βουτυρώνουμε και αλευρώνουμε τα φορμάκια και μοιράζουμε το μείγμα χωρίς να τα ξεχυλίσουμε μέχρι πάνω. Να φτάνει το υλικό λίγο πάνω από τη μέση της φορμίτσας.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο, για 10 λεπτά περίπου, στους 180 βαθμούς Κελσίου.
Σερβίρουμε με παγωτό βανίλια.
Προσοχή!!! Δεν πρέπει να μας πέσει μέσα στο μείγμα ούτε μια σταγόνα νερό. Ούτε στη σοκολάτα, ούτε και στο μείγμα των αυγών, γιατί θα έχει ως συνέπεια να μας πετρώσουν τα σουφλεδάκια.
Kαλή σας όρεξη!!
 

Δεν υπάρχουν σχόλια: